Η ΑΒΝ προσφέρει 6,3 δισ. ευρώ για την Antonveneta

Σε μια νέα πρόκληση για την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας, η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα προσφέρει 6,3 δισ. ευρώ για την Banca Antonveneta, λίγες ώρες αφότου η BBVA ενέκρινε την διεκδίκηση της BNL.

Η ΑΒΝ προσφέρει 6,3 δισ. ευρώ για την Antonveneta
Η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, η ABN Amro, προσφέρει 6,3 δισ. ευρώ για την Banca Antonveneta, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ιταλικής τράπεζας μετά από έξι χρόνια που μοιράζεται την ιδιοκτησία της.

Η ABN Amro, η οποία κατέχει το 12,7% της ιταλικής εταιρίας που εδρεύει στην Πάντοβα, θα προσφέρει 25 ευρώ ανά μετοχή σε ρευστό για το υπόλοιπο μερίδιο. Για να χρηματοδοτήσει την προσφορά της, η ABN θα διαθέσει 135 εκατ. νέες μετοχές, από τις 15 Απριλίου.

Με την εξαγορά της Antonveneta, η ABN Amro θα προσθέσει 1,5 εκατ. πελάτες και 1.000 υποκαταστήματα στην ιταλική τραπεζική αγορά, που θεωρείται η πλέον ελκυστική αγορά για τις λιανικές τραπεζικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Τόσο η ABN όσο και η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria η οποία διεκδικεί την επίσης ιταλική Banca Nazionale del Lavoro, θέτουν με τις προσφορές τους μια ευθεία πρόκληση στην Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας, η οποία επί μακρόν αντιστέκεται σε εξαγορές εθνικών ιδρυμάτων.

Η ολλανδική τράπεζα αγόρασε το μερίδιό της στην Antonveneta τον Μάρτιο 1999 και αποτελεί σήμερα τμήμα της ομάδας των μετόχων, η οποία περιλαμβάνει την οικογένεια Benetton, την ασφαλιστική Lloyd Adriatico και την ιταλική Deltaerre.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v