Εξαγορά της κορυφαίας εταιρίας καθαρισμού ISS

Η EQT Partners της σουηδικής οικογένειας Wallenberg και η Goldman Sachs Capital θα εξαγοράσουν τη δανέζικη ISS, τη μεγαλύτερη εταιρία καθαρισμών στον κόσμο, προς 3,8 δισ. δολ. σε ρευστό.

Εξαγορά της κορυφαίας εταιρίας καθαρισμού ISS
Η EQT Partners, όμιλος εξαγορών που υπάγεται στην επιχειρηματική ομπρέλα της σουηδικής οικογένειας Wallenberg, σε συνεργασία με τη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων της Goldman Sachs συμφώνησαν να εξαγοράσουν τη δανέζικη ISS, τη μεγαλύτερη εταιρία καθαρισμών στον κόσμο, προς 3,8 δισ. δολ. σε ρευστό.

Η EQT, που εδρεύει στην Στοκχόλμη, και η Goldman Sachs Capital Partners προσφέρουν 470 κορόνες ανά μετοχή, δηλαδή 31% υψηλότερα από το κλείσιμο της τιμής της μετοχής στις 23 Μαρτίου.

Η εξαγορά της ISS, που επί έναν αιώνα λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση, συμπίπτει με έναν έντονο ανταγωνισμό που εκδηλώνεται στον κλάδο υπηρεσιών καθαρισμού.

Η ISS, που ”γεννήθηκε” το 1901 ως εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας, έχει εξαγοράσει 300 εταιρίες από το 1998 και ανοίγεται στους κλάδους καθαρισμού γραφείων και διαμόρφωσης εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων.

Η μετοχή της ISS αντέδρασε με εκτίναξη 31% στην ανακοίνωση της πρότασης. Η μετοχή έχει χάσει 30% της αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v