Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Εκτίναξη κερδών 33% στα $6,5 δισ.

Κέρδη ύψους 6,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2013 η JPMorgan, έναντι των 4,9 δισ. ευρώ που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

JPMorgan: Εκτίναξη κερδών 33% στα $6,5 δισ.
Κέρδη ύψους 6,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2013 η JPMorgan, επιτυγχάνοντας αύξηση 33% έναντι των 4,9 δισ. ευρώ που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

"Πρόκειται για μια πολύ θετική εκκίνηση στο έτος", υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon, τονίζοντας ότι η άνοδος των κερδών οφείλεται στα σταθερά έσοδα και την πολιτική μείωσης των δαπανών που εφαρμόζει η τράπεζα. 

Ωστόσο, σημείωσε ότι αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία είναι "υγιής και δυναμώνει", η αύξηση των χορηγήσεων ήταν ηπιότερη στο α' τρίμηνο. 
 
Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,59 δολάρια έναντι των 1,39 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν σε 25,8 δισ. δολάρια από 26,8 δισ. πέρυσι ενώ τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν πτώση 6% στα 11,6 δισ. δολάρια.

Κάμψη 2% εμφάνισαν και τα καθαρά έσοδα από τόκους της JP Morgan, στα 7,2 δισ. δολάρια ενώ άνοδος 15% καταγράφεται στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.  

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας ανήλθε στο 13% από 11% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v