Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nasdaq: Κόβει στο μισό το μπόνους του CEO

Η Nasdaq OMX Group ανακοίνωσε ότι περιέκοψε το ετήσιο μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της, Robert Greifeld, για το 2012 κατά 542.100 δολάρια, λόγω του κακού χειρισμού της δημόσιας εγγραφής της Facebook.

Nasdaq: Κόβει στο μισό το μπόνους του CEO
Η Nasdaq OMX Group ανακοίνωσε ότι περιέκοψε το ετήσιο μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της, Robert Greifeld, για το 2012 κατά 542.100 δολάρια, λόγω του κακού χειρισμού της δημόσιας εγγραφής της Facebook το περασμένο έτος.

Σε ανακοίνωσή της προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Nasdaq γνωστοποίησε πως το bonus του Greifeld για το 2012 μειώθηκε κατά 62% στα 1,35 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση κόστισε επίσης στην εκτελεστική αντιπρόεδρο της Nasdaq, Anna Ewing, 263.625 δολάρια από το μπόνους του 2012.

Η εισαγωγή της Facebook στο αμερικανικό χρηματιστήριο στις 18 Μαΐου του 2012, από την οποία άντλησε 16 δισ. δολάρια, καθυστέρησε αρχικά κατά 30 λεπτά λόγω τεχνικού προβλήματος στον Nasdaq. Το χρηματιστήριο έλαβε απόφαση να ξεκινήσει η συναλλαγή της μετοχής χρησιμοποιώντας ένα δευτερεύον σύστημα που κατέληξε να δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις στις παραγγελίες και επιβεβαιώσεις των πελατών, με αποτέλεσμα κάποιοι επενδυτές να υποστούν μεγάλες απώλειες καθώς η τιμή της μετοχής έκανε «βουτιά» μετά τα αρχικά της κέρδη.

Τον Μάρτιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το πρόγραμμα αποζημιώσεων ύψους 62 εκατ. ευρώ της Nasdaq προς επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα στο ντεμπούτο της Facebook, ποσό πολύ χαμηλότερο από τις εκτιμώμενες απώλειες των 500 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v