Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστασιάδης: Κάποιοι παραπληροφόρησαν το Ντράγκι

Κάποιοι παραπληροφόρησαν τον Ντράγκι, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ετοιμάζει επιστολή απάντηση στον επικεφαλής της ΤτΕ.

Αναστασιάδης: Κάποιοι παραπληροφόρησαν το Ντράγκι
Επιστολές στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα αποστείλει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζητώντας επιπλέον βοήθεια για την Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος είπε πως «οι επιστολές προς Μπαρόζο και Ρομπέι θα αναφέρονται στις ανάγκες αλλαγής πολιτικής της Ε.Ε. έναντι της Κύπρου με παραχώρηση επιπλέον βοήθειας, εν όψει των κρίσιμων στιγμών που περνάμε ως αποτέλεσμα της κρίσης των μέτρων που μας επέβαλαν».

Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι αφορούσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κάτω από τις σημερινές συνθήκες που περνά ο τόπος.


Παραπληροφόρησαν τον Ντράγκι

Κάποιοι παραπληροφόρησαν τον Μάριο Ντράγκι, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το κυπριακό κοινοβούλιο έχει κάθε εξουσία να ελέγξει τον διοικητή.

Κληθείς να πει αν με την επιστολή Ντράγκι υπάρχει παρέμβαση στο κράτος ή αν έχει παρερμηνευθεί η επιστολή, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Θεωρώ ότι παρερμηνεύτηκε. Εκείνο το οποίο αναφέρει είναι ότι είναι ανεξάρτητος θεσμός (Κεντρική Τράπεζα) -αυτό δεν χρειαζόταν να λεχθεί- αλλά κάνει αναφορά και στους λόγους βάσει των οποίων θα μπορούσε να διωχθεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην επιστολή μου θα εξηγώ ότι στην Προεδρική Δημοκρατία οι εξουσίες είναι διακριτές, το Κοινοβούλιο έχει τη δική του ευθύνη ελέγχου των αξιωματούχων της Πολιτείας και στο πλαίσιο διερεύνησης όσων έχουν ακολουθήσει μετά από μια επιστολή-έγγραφο του κ. Δημητριάδη (η Βουλή) έχει κάθε εξουσία να το πράξει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι διαδικασία απόλυσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Κάποιοι παραπληροφόρησαν οπωσδήποτε τον κ. Ντράγκι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v