Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λουξεμβούργο: Στα 10 δισ. η βοήθεια για Κύπρο

Το πακέτο διάσωσης της Κύπρυ θα παραμείνει στα 10 δισ. ευρώ και δεν μπορεί να αυξηθεί, δήλωσε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Λουξεμβούργο: Στα 10 δισ. η βοήθεια για Κύπρο
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Luc Frieden, δήλωσε πως η Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν μπορούν να αυξήσουν την ύψους 10 δισ. ευρώ συνεισφορά τους στη διάσωση της Κύπρου, παρά τις ειδήσεις που έρχονται στο "φως" σύμφωνα με τις οποίες το κόστος για τη χώρα θα είναι υψηλότερο του αναμενόμενου.

"Πιστεύω πως η πολιτική θα είναι ο όγκος να παραμείνει στα 10 δισ.", δήλωσε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα στο Δουβλίνο.

Η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα μειώσει μελλοντικά τις χρηματοδοτικές ανάγκες του νησιού, και η λήψη άλλων μέτρων θα βοηθήσει στην κάλυψη του κενού, σημείωσε.

Η Κύπρος αναμένονταν αρχικά να συγκεντρώσει 7 δισ. ευρώ, όμως πλέον εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστεί να συνεισφέρει 13 δισ. ευρώ στο συνολικό πακέτο, το οποίο εκτιμάται τώρα ότι θα αγγίξει τα 23 δισ. ευρώ.

"Γνωρίζω πως αυτή τη στιγμή (οι χρηματοδοτικές ανάγκες) είναι κάπως υψηλότερες για την περίοδο 2013-2016, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο", πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v