Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Αλλαγές Medicare στον προϋπολογισμό '14

Την πέμπτη πρόταση ετήσιου προϋπολογισμού κατέθεσε στο Κογκρέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προωθώντας πρόσθετη μείωση του ελλείμματος μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών των δαπανών.

Ομπάμα: Αλλαγές Medicare στον προϋπολογισμό 14
Την πέμπτη πρόταση ετήσιου προϋπολογισμού κατέθεσε στο Κογκρέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προωθώντας για μια ακόμη φορά ένα δημοσιονομικό μίγμα από επενδύσεις σε υποδομές, εκπαίδευση και έρευνα καθώς και πρόσθετη μείωση του ελλείμματος μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών των δαπανών.

Για πρώτη φορά πάντως, στο σχέδιο περιλαμβάνονται αλλαγές στα συστήματα κοινωνικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης Medicare και Social Security, που έχουν στόχο να υποχρεώσουν τους Ρεπουμπλικανούς να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το βασικό νέο στοιχείο στην νέα πρόταση του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μια νέα φόρμουλα αποτίμησης του κόστους ζωής, που θα μειώσει τα επιδόματα του κοινωνικού κράτους.

Στον τομέα των δαπανών, η αλλαγή είναι ότι ο κ. Ομπάμα προβλέπει βοήθεια προς την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες προσχολικής φύλαξης για όλες τις οικογένειες, που θα πληρωθεί μέσω αύξησης των φόρων στα προϊόντα καπνού.

Οπως προβλεπόταν, για το οικονομικό έτος 2014, που ξεκινά το Οκτώβριο, το ομοσπονδιακό έλλειμμα προβλέπεται στα 744 δισ. δολ. δηλαδή 4,4% του ΑΕΠ σε σχέση με 10% του ΑΕΠ στο ζενίθ της ύφεσης. Ως το τα έλος της δεκαετίας, το ετήσιο έλλειμμα θα έχει μειωθεί στο 1,7% αν και τα ελλείμματα θα αυξηθούν επέκεινα, λόγω της συνταξιοδότησης της γενιάς των baby boomers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v