Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τραπέζι του Eurogroup προτάσεις για bail-in

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν αυτή την εβδομάδα πρόταση για την επιβολή απωλειών στις καταθέσεις τραπεζών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, μεταδίδει το Reuters.

Στο τραπέζι του Eurogroup προτάσεις για bail-in
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν αυτή την εβδομάδα πρόταση για την επιβολή απωλειών στις διατραπεζικές καταθέσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης προσχέδιου νόμου της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Δουβλίνο, θα συζητήσουν τον σχηματισμό του νόμου για το bail - in που προβλέπεται να ενεργοποιηθεί το 2015.

Στην πρόταση εξετάζεται και η επιβολή απωλειών σε διατραπεζικές καταθέσεις (σ.σ. οι καταθέσεις που έχει η μια τράπεζα σε μια άλλη) με διάρκεια μικρότερη από ένα μήνα.

"Ενώ αναγνωρίζεται ότι το «bail - in» σε διατραπεζικές οφειλές μπορεί να ενέχει κινδύνους, συνολικά είναι προτιμότερο να μην αποκλείονται αυτές οι οφειλές από το «bail - in»" σημειώνεται σε προσχέδιο της πρότασης.

Το Reuters αναφέρει ότι σε συνάντηση αξιωματούχων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, η Ιταλία και η Γαλλία εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v