Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lagardere: Εξήλθε από την EADS με 2,3 δισ. ευρώ

O γαλλικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Lagardere πούλησε το μερίδιο 7,4% στην μητρική της Airbus, EADS, κάνοντας την αρχή στην επί μακρόν αναμενόμενη αναδιάρθρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Lagardere: Εξήλθε από την EADS με 2,3 δισ. ευρώ
O γαλλικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Lagardere πούλησε το μερίδιο 7,4% στην μητρική της Airbus, EADS, κάνοντας την αρχή στην επί μακρόν αναμενόμενη αναδιάρθρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην κορυφαία αεροναυπηγική βιομηχανία της Ευρώπης.

Η Lagardere άντλησε 2,3 δισ. ευρώ από την πώληση, με την EADS να δαπανά 500 εκατ. ευρώ για να αγοράσει 1,6% των ίδιων μετοχών της, σε μια επαναγορά που δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Societe Generale, διεθνής ανάδοχος και συντονιστής της πώλησης μαζί με την Bank of America-Merrill Lynch, δήλωσε ότι έγινε τοποθέτηση 61,1 εκατομμυρίων μετοχών της EADS στα 37,35 ευρώ ανά τίτλο.

Το τίμημα διαμορφώθηκε στο κατώτερο επίπεδο της αναμενόμενης κλίμακας των 376,35-37,95 ευρώ και ήταν 3,5% φθηνότερο από το χθεσινό κλείσιμο στα 38,71 ευρώ.

Μετά την έξοδο της Lagardere από την EADS θα ακολουθήσει η αποχώρηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, ανοίγοντας τον δρόμο ως να αποκτήσει μεγαλύτερη ελεύθερη διασπορά ο όμιλος, όπου τα συνολικά κρατικά μερίδια δεν θα ξεπερνούν το 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v