Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 17 Απριλίου η κηδεία της Βαρόνης Θάτσερ

Στις 17 Απριλίου και με στρατιωτικές τιμές θα διεξαχθεί η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας

Στις 17 Απριλίου η κηδεία της Βαρόνης Θάτσερ
Στις 17 Απριλίου και με στρατιωτικές τιμές θα διεξαχθεί η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας.

Η κηδεία θα γίνει στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου και έπειτα θα ακολουθήσει σε στενό κύκλο η αποτέφρωση της σορού της "Σιδηράς Κυρίας". Θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής αλλά, σύμφωνα με την επιθυμία της, δεν θα ακολουθηθεί το τελετουργικό της κηδείας για αρχηγό ή διατελέσαντα αρχηγό κράτους.

Όπως ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, «ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων που σχετίστηκαν με την Βαρόνη Θάτσερ θα προσκληθούν στην κηδεία». Η τελετή που θα ακολουθηθεί, σημείωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ικανοποιεί τις θέσεις της οικογένειας της Θάτσερ.

Μία ημέρα πριν την κηδεία, το φέρετρο θα μεταφερθεί από παρεκκλήσι στη Βουλή των Κοινοτήτων. Την ημέρα της κηδείας, οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου από όπου θα περάσει το φέρετρο θα κλείσουν. Η ίδια την τελετή, που δεν θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v