Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη ζητούν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν "τεράστιο συμφέρον" για μία "ακμάζουσα Ευρώπη", διαμήνυσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στον Β. Σόιμπλε. Κλειδί η τραπεζική ένωση αλλά και οι πολιτικές που στηρίζουν την καταναλωτική ζήτηση "στις χώρες που μπορούν".

Τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη ζητούν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ χρειάζονται μία οικονομικά ισχυρή Ευρώπη για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις μας, τα ισχυρά σημεία της οικονομίας μας παραμένουν ευάλωτα σε γεγονότα πέραν των δικών μας ακτών. Έχουμε τεράστιο συμφέρον σε μια ακμάζουσα Ευρώπη», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξής Τύπου.
 
Συμπλήρωσε ότι η καταναλωτική ζήτηση θα πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήταν χρήσιμο οι «χώρες που έχουν τη δυνατότητα» να ακολουθήσουν πολιτικές με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας τα σαφή μηνύματα προς το Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε πως «η τραπεζική ένωση είναι κλειδί για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας στην ευρωζώνη».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε από την πλευρά του ότι η μείωση των ελλειμμάτων δεν θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξη, επιμένοντας στην δική του στρατηγική για την καταπολέμηση της κρίσης χρεών.

Και οι δύο υπουργοί φρόντισαν πάντως πάντως να αμβλύνουν τις διαφορές τους κατά την διάρκεια της συνάντησής τους και της κοινής συνέντευξης τύπου.

Οι συνομιλίες εντάσσονται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Αμερικανού υπουργού στην ήπειρο, που ξεκίνησε την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη. Αργότερα σήμερα ο κ. Λιού πρόκειται να μεταβεί στην Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v