Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Πράσινο φως στο ιταλικό σχέδιο ρευστότητας

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για την πιο σημαντική χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας τα τελευταία 2 χρόνια. Επισπεύδεται η επιστροφή οφειλών του Δημοσίου ύψους 40 δισ. ευρώ στην αγορά. Υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια λέει ο Ρεν.

Ρεν: Πράσινο φως στο ιταλικό σχέδιο ρευστότητας
Πράσινο φως δίνει η Κομισιόν στην απόφαση της Ιταλίας να επιστρέψει ρευστότητα στους προμηθευτές του Δημοσίου. «Αναλυτές κάνουν λογο για ίσως την πιο σημαντική χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας από τότε που η κρίση χρέους της ευρωζώνης άρχισε να απειλεί την Ιταλία, πριν από δύο χρόνια» σχολιάζουν οι Financial Times.

«Δεδομένης της σαφώς βελτιωμένης θέσης του ιταλικού προϋπολογισμού, υπάρχει το περιθώριο για σταδιακή ρευστοποίηση χωρίς να διακινδυνεύει η βιώσιμη διόρθρωση του υπερβολικού ελλείμματος» δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, η μεταβατική κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αποφάσισε να επιταχύνει την καταβολή 40 δισ. ευρώ οφειλών προς ιδιώτες προμηθευτές μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ώστε να δώσει μία ανάσα στην αγορά. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες τα επόμενα δύο χρόνια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Vittorio Grilli.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Grilli ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι ο αντίκτυπος από το διάταγμα της κυβέρνησης "μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος" από τρεις μονάδες ως το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v