Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Αρνητική εξέλιξη στην Πορτογαλία

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας, θα μπορούσε να είναι αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, όμως δεν έχει άμεση επίπτωση στην αξιολόγησή της, αναφέρει η Standard & Poor’s.

S&P: Αρνητική εξέλιξη στην Πορτογαλία
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας, η οποία έκρινε ότι σειρά βασικών μέτρων του προϋπολογισμού του 2013 είναι αντισυνταγματικά, θα μπορούσε να είναι αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, όμως δεν έχει άμεση επίπτωση στην αξιολόγησή της, αναφέρει η Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα μέτρα που το Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικά αντιστοιχούν συνολικά σε 1,3 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει, εκτιμά πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα ελλείμματα που δημιουργεί αυτή η απόφαση στον προϋπολογισμό, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέτρα λιτότητας, η τρόικα θα πραγματοποιήσει έκτακτη επίσκεψη στη Λισαβόνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας.

"Η απόφαση του δικαστηρίου δημιούργησε μια αβεβαιότητα η οποία δικαιολογεί αυτή την επίσκεψη μεταξύ των αξιολογήσεων" σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όπως επισημάνθηκε, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και πρόκειται να παρουσιαστούν στους εκπροσώπους της τρόικας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v