Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μέτρα που υιοθέτησε η Ιαπωνία είναι επικίνδυνα

Tα μέτρα που υιοθέτησε η Ιαπωνία για να ενισχύσει την οικονομία της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, δήλωσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος G. Soros. Η πτώση του γεν μπορεί να πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Τα μέτρα που υιοθέτησε η Ιαπωνία είναι επικίνδυνα
μέτρα που υιοθέτησε η Ιαπωνία για να ενισχύσει την οικονομία της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, δήλωσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος G. Soros.

«Αυτό που έπραξε η Ιαπωνία στην πραγματικότητα είναι αρκετά επικίνδυνο, καθώς γίνεται μετά από 25 χρόνια συσσώρευσης ελλειμμάτων χωρίς να προωθείται η ενίσχυση της οικονομίας», δήλωσε στο CNBC και συμπλήρωσε: «Αν αυτά που κάνουν ξεκινήσουν κάτι, στη συνέχεια ίσως να μην μπορούν να το σταματήσουν. Εάν το γεν αρχίσει να υποχωρεί, που ήδη έχει ξεκινήσει, και ο κόσμος στην Ιαπωνία συνειδητοποιήσει ότι πιθανότατα θα συνεχιστεί, θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό και τότε η πτώση μπορεί να πάρει μορφή χιονοστιβάδας».

Επισημαίνεται ότι το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 21% από τα μέσα Νοεμβρίου και σήμερα έφτασε σε χαμηλό 3,5 ετών έναντι του δολαρίου, στα 97,20 γεν.

«Ο όγκος της ποσοτικής χαλάρωσης που παρουσιάζει ο Χαρουχίκο Κουρόντα είναι ίδιος με αυτόν στις ΗΠΑ. Η Ιαπωνία, όμως, αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της αμερικανικής οικονομίας, έτσι η ποσοτική χαλάρωση είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v