Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Εξετάζει αύξηση επιτοκίων

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν στην υιοθέτηση ελαστικότερων όρων στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μάλιστα η ΕΚΤ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της.

ΕΚΤ: Εξετάζει αύξηση επιτοκίων
Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν στην υιοθέτηση ελαστικότερων όρων στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με ανακοίνωσή της εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ δεν απέκλεισε την αύξηση των επιτοκίων της.

”Για την επιτυχία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, είναι σημαντικότατο να ασκούνται υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές και νομισματική πολιτική προσανατολισμένη προς τη σταθερότητα των τιμών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Κριτική άσκησε και ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, G. Brown, που υποστήριξε ότι οι νέοι όροι θα δυσκολεύσουν την είσοδο της χώρας του στη ζώνη του ευρώ.

Πολεμική άσκησε και ο πρόεδρος των Γερμανών εξαγωγέων υπογραμμίζοντας ότι επιβαρύνονται οι επόμενες γενεές, ενώ οι ευρωσκεπτικιστές ”ενισχύονται” και στη Γαλλία, η οποία διεξάγει δημοψήφισμα το Μάιο για την αποδοχή του ευρωσυντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v