Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. για την τόνωση της οικονομίας

Αρχίζει σήμερα η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επίκεντρο την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας των ”25”. Αναμένεται έγκριση της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά διαφωνίες για την απαλευθέρωση των υπηρεσιών.

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. για την τόνωση της οικονομίας
Αρχίζει σήμερα η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό μέλημα την προσπάθεια ανάτασης της υποτονικής οικονομικής δραστηριότητας.

Οι επικεφαλής των κρατών-μελών των ”25” προβλέπεται να συμφωνήσουν σε πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και αναμένεται να εγκρίνουν τις νέες, πιο ελαστικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, που συμφώνησαν δύο μέρες πριν οι υπουργοί Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα μισά του 10ετούς προγράμματος που είχε στόχο την ανάδειξη των ”25” στο ισχυρότερο οικονομικό μπλοκ του πλανήτη, ένα πρόγραμμα που στο πλαίσιο της οικονομικής υποτονικότητας έχει μείνει στο ”ντουλάπι”.

Κατά τη διήμερη σύνοδο στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν τριετή εθνικά προγράμματα δράσης για τη μείωση των επιδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις, καθώς και περισσότερες δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη.

Διαφωνίες αναμένεται να εκδηλωθούν όσον αφορά το πρόγραμμα απελευθέρωσης του κλάδου υπηρεσιών, καθώς Γαλλία και Γερμανία φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε φτηνό εργατικό δυναμικό από την ανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v