Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μείωση του συνολικού ΡΜΙ ευρωζώνης

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε το Μάρτιο στο 46,4 από 47,9 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη ήταν οριακά υψηλότερη, στο 46,5

Νέα συρρίκνωση στις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα της ευρωζώνης δείχνουν τα στοιχεία της Markit. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες τόσο στο τομέα μεταποίησης όσο και στον κλάδο υπηρεσιών μειώθηκε το Μάρτιο στο 46,4 από 47,9 τον προηγούμενο μήνα, σε μεγάλη απόσταση από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Η αρχική ένδειξη του ΡΜΙ ήταν οριακά υψηλότερη, στο 46,5.

«Η ύφεση βαθαίνει και πάλι καθώς οι επιχειρήσεις αναφέρουν ότι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την κρίση χρέους και την πολιτική αστάθεια» αναφέρει ο Κρις Γουίλιαμσον της Markit και συμπληρώνει: «Το άλυτο θέμα του πολιτικού αδιεξόδου στην Ιταλία αναφέρθηκε από πολλούς ως παράγοντας κλειδί για την επιδείνωση των προοπτικών το Μάρτιο όπως και η κακότεχνη στήριξη της Κύπρου».

Κατεβάζει ταχύτητα η ατμομηχανή της ευρωζών
ης
Ο γερμανικός ΡΜΙ μειώθηκε στο 50,6 από 53,3 τον προηγούμενο μήνα. Χαμηλότερα από την αρχική ένδειξη στο 51. παρόλα αυτά, δείχνει ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση.

«Σε γενικές γραμμές το γερμανικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί ήπια κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά το σαφές μήνυμα από τους δείκτες είναι πως η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας αποδυναμώνεται ταχύτατα» αναφέρει ο Τιμ Μουρ, επικεφαλής ανάλυσης της Markit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v