Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Επιμένει η ύφεση στον κλάδο υπηρεσιών

Ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών της Ισπανίας βελτιώθηκε το Μάρτιο, αλλά παραμένει σε επίπεδα απογοητευτικά για την οικονομία της χώρας.

Ισπανία: Επιμένει η ύφεση στον κλάδο υπηρεσιών
Απογοητευτικά είναι και τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία της Ισπανίας. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών δείχνει συρρίκνωση για 21ο συνεχή μήνα το Μάρτιο, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ισπανική οικονομία βυθίστηκε στην ύφεση και το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα στοιχεία είναι καλύτερα από το Φεβρουάριο, αλλά παραμένουν σε επίπεδα δυσοίωνα για την ισπανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 45,3 το Μάρτιο από 44,7 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μείωση στο 44,2. Ο δείκτης ΡΜΙ βρίσκεται κάτω από το 50, το όριο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων, από τον Ιούνιο του 2011. Επίσης, ο δείκτης απασχόλησης για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 42,5, από 40,1 τον προηγούμενο μήνα.

"Δεν υπάρχουν πραγματικά ενθαρρυντικές ενδείξεις από τα τελευταία στοιχεία για τον ΡΜΙ" αναφέρει ο Άντριου Χάκερ, αναλυτής της Markit και συμπληρώνει: "Ένας αριθμός εταιριών βλέπει ότι οι συνθήκες θα αρχίζουν να βελτιώνονται προς τα τέλη του 2013, αλλά φαίνεται ότι βραχυπρόθεσμα, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε ένα απογοητευτικό οικονομικό περιβάλλον".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v