Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οι αλγόριθμοι στη μάχη για την απασχόληση

Οι εταιρείες επιλογής προσωπικού στις ΗΠΑ εξελίσσουν λογισμικό που θα επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να βρίσκει τις ιδανικές θέσεις σε όσους αναζητούν εργασία.

ΗΠΑ: Οι αλγόριθμοι στη μάχη για την απασχόληση
Οι εταιρείες επιλογής προσωπικού στις ΗΠΑ εξελίσσουν λογισμικό που θα επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να βρίσκει τις ιδανικές θέσεις σε όσους αναζητούν εργασία, με τη χρήση αλγόριθμων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εταιρείες όπως η AfterCollege, η Career Builder και η Burning Glass προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους "ωκεανούς" δεδομένων και πληροφοριών που έχουν αποθηκεύσει όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο την δημιουργία αυτοματοποιημένων online υπηρεσιών για την εύρεση εργασίας.

Χρησιμοποιώντας βιογραφικά που έχουν καταχωρίσει υποψήφιοι, οι υπηρεσίες εξάγουν δεδομένα για τα πτυχία τους, την γεωγραφική τους θέση, την εργασιακή τους εμπειρία, τους εργοδότες τους και πότε και για πόσο διάστημα έμειναν σε μια συγκεκριμένη θέση.

Επίσης, από τις περιγραφές των θέσεων εργασίας που έχουν καταχωρήσει οι επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες συλλέγουν και οργανώνουν πληροφορίες όπως τον τίτλο των θέσεων, τον εργοδότη, την απαιτούμενη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία και τα προνόμια που προσφέρουν.

Στη συνέχεια, από τα δεδομένα αυτά συγκροτούνται συγκεκριμένα μοτίβα για τις θέσεις που βλέπουν, αποστέλλουν βιογραφικό και στο τέλος λαμβάνουν οι υποψήφιοι.

Η ανάλυση αυτή αποτελεί τη βάση για τις προτάσεις που κάνουν οι υπολογιστές.

Έτσι όταν κάποιος απόφοιτος κολλεγίου των ΗΠΑ, καταχωρεί στο σύστημα της AfterCollege ότι αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 2012 με master από το πανεπιστήμιο του Harvard, η ιστοσελίδα εντοπίζει κάποιες θέσεις για τις οποίες έχει δηλώσει ενδιαφέρον και στη συνέχεια αναζητά ποιες επιλογές αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν σωστές για υποψήφιους με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

"Ένας παραδοσιακός «headhunter» θα συνέδεε ανθρώπους με θέσεις εργασίας, αλλά εμείς χρησιμοποιούμε δεδομένα για να το κάνουμε αυτόματα" σημείωσε ο Roberto Angulo, CEO της After College.

"Γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τους ανθρώπους βασιζόμενοι στα δεδομένα του παρελθόντος και μπορούμε να κάνουμε μια καλή πρόβλεψη για το ποιες είναι οι ευκαιρίες που πρέπει να αναζητήσει κανείς" πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v