Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Verizon και AT&T μελετούν εξαγορά της Vodafone

Η μετοχή της Vodafone εκτινάσσεται 6,1% στο Λονδίνο, μετά το δημοσίευμα σε blog των Financial Times ότι η AT&T και η Verizon είναι πιθανό να καταθέσουν από κοινού προσφορά εξαγοράς της βρετανικής επιχείρησης.

Verizon και AT&T μελετούν εξαγορά της Vodafone
Η μετοχή της Vodafone Group εκτινάσσεται 6,1% στο Λονδίνο, μετά το δημοσίευμα σε blog των Financial Times ότι η AT&T Inc. και η Verizon Communications Inc. είναι πιθανό να καταθέσουν από κοινού προσφορά εξαγοράς της βρετανικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας.

Η Verizon που κατέχει από κοινού την Verizon Wireless με την Vodafone στις ΗΠΑ και η AT&T δουλεύουν πάνω σε προσφορά διαμελισμού της Vodafone, σύμφωνα με τους FT, που παραθέτουν ως πηγή πληροφόρησης «αξιόπιστους συνήθως ανθρώπους.»

Η προσφορά που συζητείται, αν γίνει, θα κινηθεί στις περίπου 260 πένες (3,95 δολ.) ανά μετοχή, δίνοντας στην Vodafone επιχειρηματικής αξία της τάξης των 245 δισ. δολαρίων.

Η Verizon προσπαθεί να λύσει την συνεργασία της με την Vodafone για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του πιο πολύτιμου ενεργητικού της και έχει μελετήσει την πλήρη συγχώνευση, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Bloomberg. Σε αυτό το σενάριο, η Verizon θα πουλήσει τα διεθνή ενεργητικά της Vodafone στην AT&T με premium.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v