Πωλείται η αμερικανική Toys R Us

Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής πώλησης Toys R Us θα πωληθεί σε κοινοπραξία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων προς 5,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου.

Πωλείται η αμερικανική Toys R Us
Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής πώλησης Toys R Us θα πωληθεί σε κοινοπραξία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων προς 5,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τα Kohlberg Kravis Roberts (KKR), Bain Capital και Vornado Realty Trust, όπου ο κάθε επενδυτής αναλαμβάνει ισότιμο μερίδιο.

Η κίνηση δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς προβλεπόταν ότι η αλυσίδα θα πωλήσει μόνο την επιχείρηση παιχνιδιών και όχι το σύνολο του ομίλου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα βρεφικά είδη Babies R Us. Η τιμή που προσφέρεται είναι 10% υψηλότερη από την κεφαλαιοποίηση 5,2 δισ. δολ. που διαθέτει η Toys R Us.

Όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις εξαγορών αλυσίδων, όπου τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία είναι από τα πλέον ελκυστικά στοιχεία προς πώληση, εκτιμάται ότι ορισμένα από τα 700 καταστήματα που ελέγχει η Toys R Us στις ΗΠΑ αξίζουν περισσότερο ως ακίνητα παρά ως καταστήματα λιανικής.

Σύμφωνα με τις φήμες, η προσφορά των Kravis Roberts, Bain και Vornado, ήταν καλύτερη από την ανταγωνιστική προσφορά της Cerberus Capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v