Προς μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 19% η Γερμανία

Την μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 19% από 25% που ισχύει σήμερα προτείνει ο Γερμανός καγκελάριος Gerhard Schroeder, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση και να αποτρέψει την μεταφορά θέσεων εργασίας στην ανατολική Ευρώπη.

Προς μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 19% η Γερμανία
Την μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 19% από 25% που ισχύει σήμερα προτείνει ο Γερμανός καγκελάριος Gerhard Schroeder, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση και να αποτρέψει την μεταφορά θέσεων εργασίας στην ανατολική Ευρώπη, όπου οι φόροι κινούνται στο ήμισυ από το γερμανικό επίπεδο.

Λίγες ώρες πριν συναντηθεί ο Καγκελάριος με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των οποίων τη στήριξη χρειάζεται για να ”περάσει” τις προτάσεις του, ο Schroeder αναφέρει σε ομιλία την οποία έχει προετοιμάσει για σήμερα στη Βουλή, ότι η Γερμανία οφείλει να απαντήσει στο ”σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται με την ανατολική Ευρώπη” και τις υπόλοιπες περιοχές.

”Οφείλουμε να δράσουμε και να αφαιρέσουμε τα βάρη των συντελεστών φορολόγησης, που απειλούν τις θέσεις εργασίας μας -και θα δράσουμε,” δήλωσε ο Schroeder.

Με τα φορολογικά κίνητρα του ηγέτη της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη και προβλέπει μείωση της γραφειοκρατίας για το άνοιγμα νέας επιχείρησης, επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ σε οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές και επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση οικιών, με επέκταση των στεγαστικών δανείων κατά 700 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v