Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Οι "συμπτώσεις" με Alvarez & Marsal

Ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης Π. Δημητριάδης επιχείρησε προ διμήνου να αναθέσει στον οίκο Alvarez & Marsal την αναδιάρθρωση της Λαϊκής, όταν ο ίδιος οίκος ανέλαβε και την έρευνα για τις ευθύνες στις τράπεζες.

Κύπρος: Οι συμπτώσεις με Alvarez & Marsal
Ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης Π. Δημητριάδης επιχείρησε προ διμήνου να αναθέσει στον οίκο Alvarez & Marsal την αναδιάρθρωση της Λαϊκής, όταν ο ίδιος οίκος ανέλαβε και την έρευνα για τις ευθύνες στις τράπεζες, όπως τόνισε το Δ.Σ. της Λαϊκής κατά τη συνεδρίαση της κυπριακής βουλής την Τρίτη. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Καθημερινή Κύπρου, κατά τη συνεδρία της Τρίτης (26/3) στα πλαίσια της συζήτησης για «τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος», στην Επιτροπή αναφέρθηκε από το Δ.Σ. της Λαικής Τράπεζας ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσπάθησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της τράπεζας προ δύο μηνών, και μάλιστα μέσω του Οίκου Alvarez & Marsal.

Ωστόσο, η Διοίκηση της τράπεζας αρνήθηκε να αποδεχτεί την ενέργεια αυτή αφού όπως υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, «κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, μιας και ο ίδιος Οίκος ανέλαβε την έρευνα για τις ευθύνες στις Τράπεζες», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε.

Τα μέλη της Επιτροπής απευθύνθηκαν προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρία για τη δική του άποψη. Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως όντως δημιουργείται «σύγκρουση συμφερόντων» και το Δ.Σ. της Τράπεζας είχε κάθε δικαίωμα να μην αποδεχτεί να γίνει αναδιάρθρωση της Τράπεζας από τον συγκεκριμένο οίκο.

Πάντως πολλά ερωτήματα δημιουργήθηκαν μεταξύ των μελών της Επιτροπής για το λόγο που ο Διοικητής της ΚΤ ενώ γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος Οίκος επιλέχθηκε και διεξήγαγε έρευνα για τις ευθύνες των τραπεζών (τα αποτελέσματα της οποίας δεν έγιναν ακόμη γνωστά), επέλεξε τον ίδιο Οίκο για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση Τράπεζας, για την οποία μόλις πρόσφατα διενεργούσε έρευνα για ευθύνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v