Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siluanov:Περιμένει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς

Από τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα θα εξαρτηθεί η στάση της Ρωσίας απέναντι στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης του κυπριακού δανείου, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Siluanov:Περιμένει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς
Από τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα θα εξαρτηθεί η στάση της Ρωσίας απέναντι στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης και επέκτασης του κυπριακού δανείου, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Όπως καταγράφει το Stockwatch, ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov μιλώντας από τη Νότιο Αφρική όπου βρίσκεται για συνάντηση της ομάδας αναδυόμενων δυνάμεων του BRICS, ανέφερε ότι «αν θα υπάρξουν τέτοια μέτρα, αυτό δεν θα στηρίξει την εμπιστοσύνη, αλλά θα προκαλέσει μόνο πρόσθετα προβλήματα για τους συμμετέχοντες, τους καταθέτες».

Ο Siluanov επεσήμανε ότι η ρωσική προθυμία για αναδιάρθρωση και επέκταση του δανείου €2,5 δισ. προς την Κύπρο το 2011, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του νησιού όσον αφορά τους κεφαλαιακούς ελέγχους.

«Θα συζητήσουμε (αναδιάρθρωση του δανείου)» πρόσθεσε, «στο πλαίσιο των αποφάσεων που θα υιοθετήσει το κοινοβούλιο. Είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε εντός αυτών των παραμέτρων», συμπλήρωσε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v