Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στο δείκτη οικονομικού κλίματος ευρωζώνης

Δυσμενέστερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δείκτη οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης. Υποχώρησε το Μάρτιο στο 90,0 από 91,1. Οι αναλυτές προέβλεπαν 90,4.

Βουτιά στο δείκτη οικονομικού κλίματος ευρωζώνης
Δυσμενέστερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δείκτη οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε το Μάρτιο στο 90,0 από 91,1 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 90,4. 

Ο βιομηχανικός κλάδος φαίνεται πάντως πως ακόμη υποφέρει. Ο σχετικός δείκτης εμπιστοσύνης μειώθηκε στο -12,5 από -11,3 τον προηγούμενο μήνα. Στον κλάδο υπηρεσιών, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στο -6,7 από -5,3 τον προηγούμενο μήνα.
 
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος πάντως, βελτιώθηκε στο -0,86, από 0,72 το Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση στο 0,8. Οριακή βελτίωση καταγράφηκε και στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίς διαμορφώθηκε στο -23,5 από -23,6 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v