Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Αναστέλλει τα projects της Eni

Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει τα ενεργειακά projects της με την ιταλική Eni, ως αντίποινα στην εμπλοκή της εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου, δήλωσε ο τούρκος υπ. Ενέργειας.

Τουρκία: Αναστέλλει τα projects της Eni
Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει τα ενεργειακά projects της με την ιταλική ενεργειακή Eni, ως αντίποινα στην εμπλοκή της εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anatolia.

«Αποφασίσαμε να μην συνεργαστούμε με την Eni στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γιλντίζ.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι θα σταματήσει της συνεργασία με εταιρείες που εμπλέκονται στις έρευνες και την παραγωγή ενέργειας στην Κύπρο.

Πέρυσι, μάλιστα, ο κ. Γιλντίζ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει την επένδυση της Eni στην Τουρκία αν η ιταλική ενεργειακή συνεργαστεί με τους ελληνοκυπρίους στις πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η Eni έχει μερίδιο στον αγωγό πετρελαίου Σαμψούντας – Τσεϊχάν. Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε επίσης σήμερα πως η Τουρκία ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας για τον εν λόγω αγωγό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v