Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Η Κύπρος δεν απειλεί την οικονομία των ΗΠΑ

Σε ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η αμερικανική οικονομία μετά την «παύση» ανάπτυξης που παρατηρήθηκε στο δ’ τρίμηνο του 2012, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Fed: Η Κύπρος δεν απειλεί την οικονομία των ΗΠΑ
Δεν βλέπω κάποια απειλή για την αμερικανική οικονομία από τις εξελίξεις στην Κύπρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernake στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Fed, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία επέστρεψε σε ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης μετά την «παύση» ανάπτυξης που παρατηρήθηκε στο δ’ τρίμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, η Fed διατηρεί σε ιστορικό χαμηλό το εύρος διακύμανσης των επιτοκίων δανεισμού μεταξύ 0% έως 0,25% ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της τάξεως των 85 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση.

Επιπλέον η Fed προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2013 στις ΗΠΑ θα κυμανθεί μεταξύ 2,3% - 2,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,3% έως 3%.

Στην αγορά απασχόλησης η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, βλέπει περεταίρω μείωση της ανεργίας μεταξύ 7,3% - 7,5% στο δ’ τρίμηνο του 2013.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ ενώ υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει θέσει όριο 6,5% στην ανεργία προκειμένου να προχωρήσει σε αναθεώρηση προς τα πάνω των επιτοκίων δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v