Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PIMCO: Μειώνει θέσεις στο ευρώ

Πλήγμα για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη το κούρεμα καταθέσεων, υπογραμμίζει η Pimco, η οποία μειώνει τις θέσεις της στο ευρώ και αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

PIMCO: Μειώνει θέσεις στο ευρώ
Η PIMCO μειώνει τις θέσεις της στο ευρώ μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για επιβολή φόρου στις καταθέσεις και αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο Saumil Parikh, ανώτατος στέλεχος της PIMCO, οι όροι που προτάθηκαν για τη διάσωση της Κύπρου "δείχνουν έναν πιο δύσκολο δρόμο για την Ευρώπη".

"Έχουμε μειώσει τις θέσεις μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα (τις τελευταίες 24 ώρες), γιατί πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι απλώς λάθος, αλλά και μια αναγνώριση ότι το ευρώ απέχει πολύ από το να είναι ένα τέλειο αποθεματικό νόμισμα" σημείωσε ο κ. Parikh.

O ίδιος είπε ότι η σχεδιαζόμενη επιβολή φόρου στις καταθέσεις σηματοδοτεί μια σημαντική παρέκκλιση της ευρωζώνης από τα άλλα αποθεματικά νομίσματα.

"Ολόκληρο το κεφαλαιακό σύστημα βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στην πίστη ότι μόλις βάλεις τα χρήματά σου σε μια τράπεζα ως κατάθεση το ρίσκο είναι μηδενικό. Οπότε αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους ξένους που επενδύουν στην Ευρώπη", υποστήριξε.

"Οι επενδυτές πρέπει να αλλάξουν ή να προσαρμόσουν την αντίληψή τους για το ποιο είναι το φυσιολογικό πριμ κινδύνου (risk premium) για τα ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού, σε σχέση με τα στοιχεία ενεργητικού των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Μ. Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v