Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Επικίνδυνη η απόφαση για Κύπρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε την απόφαση για επιβολή εισφοράς στις καταθέσεις στην Κύπρο «άδικη, αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου Dmitry Peskov, σύμφωνα με το Reuters.

Πούτιν: Επικίνδυνη η απόφαση για Κύπρο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε την απόφαση για επιβολή εισφοράς στις καταθέσεις στην Κύπρο «άδικη, αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου Dmitry Peskov, σύμφωνα με το Reuters.

O Peskov είπε ότι ο Πούτιν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για σήμερα ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις.

Οι ρωσικές τράπεζες έχουν περίπου 12 δισ. ευρώ σε κυπριακές τράπεζες και οι εταιρικές καταθέσεις αντιστοιχούν σε 19 δισ. ευρώ με βάση στοιχεία στα τέλη του 2012, σημειώνει η Moody’s.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα επιμηκύνει την αποπληρωμή του δανείου 2,5 δισεκ. ευρώ που έχει παραχωρήσει στην Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει και Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση στον χειμαζόμενο τραπεζικό τομέα της νησιωτικής χώρας, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Προς ώρας δεν έχει υπάρξει απόφαση», πρόσθεσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η επιβολή φόρου στις κυπριακές καταθέσεις μοιάζει με κατάσχεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Χαρακτήρισε δε την απόφαση του eurogroup "περίεργη και πρωτοφανή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v