Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Εκρηκτική η κατάσταση στην ευρωζώνη

Η Standard & Poor’s βλέπει υψηλό ρίσκο η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις καθώς οι άνεργοι γίνονται πιο απρόθυμοι να ανεχτούν τη λιτότητα.

S&P: Εκρηκτική η κατάσταση στην ευρωζώνη
Η Standard & Poor’s βλέπει υψηλό ρίσκο η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις καθώς οι άνεργοι γίνονται πιο απρόθυμοι να ανεχτούν τη λιτότητα, δήλωσε στην Neue Osnabrucker Zeitung ο επικεφαλής της S&P στη Γερμανία, Torsten Hinrichs.

«Η υψηλή ανεργία στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία είναι κοινωνικά εκρηκτική», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να υπάρξει κοινωνική συναίνεση για τα μέτρα λιτότητας. Η υψηλή ανεργία… δεν βοηθά’.

Κατά τον Hinrichs, οι λαοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι πρόθυμοι να ανεχτούν μέτρα λιτότητας, όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ ‘άπειρον».

Στην Ιταλία, υπάρχει ο περαιτέρω κίνδυνος «μια νέα κυβέρνηση πιθανώς να μην είναι αρκετά ισχυρή ώστε να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο, η S&P εξακολουθεί να αξιολογεί τη Γερμανία με ΑΑΑ και σταθερό outlook και δεν βλέπει λόγο ανησυχίας. Όπως επισήμανε, η αδύναμη κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου λόγω της σπατάλης των τραπεζών, είναι το μόνο πρόβλημα στη Γερμανία, αν και «βλέπει» θετικές αλλαγές στον κλάδο σε ότι αφορά το μετοχικό κεφάλαιο και την αναχρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v