Adidas: Επαναγορά μετοχών και αύξηση μερίσματος

Η Adidas-Salomon θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών έως 515 εκατ. ευρώ και θα αυξήσει το μέρισμα κατά 30% σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις μετοχικές αποδόσεις της.

Adidas: Επαναγορά μετοχών και αύξηση μερίσματος
Η Adidas-Salomon θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών έως 515 εκατ. ευρώ στο πρώτο πρόγραμμα επαναγορών στην ιστορία της και θα αυξήσει το μέρισμα κατά 30% σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις μετοχικές αποδόσεις της.

Η εταιρία θα επανααγοράσει μέχρι και 10% των μετοχών της και θα αυξήσει το μέρισμα 2004 στα 1,30 ευρώ από 1 ευρώ, δήλωσε ο CEO της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας αθλητικών ειδών στον κόσμο, Herbert Hainer. Η μετοχή αντέδρασε με άνοδο 4,2% στην ανακοίνωση, τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Αύγουστο.

Η Adidas, της οποίας τα κέρδη έχουν αυξηθεί 73% στην τελευταία τριετία, αντιμετωπίζει προβλήματα στην εθνική γερμανική αγορά, καθώς η ανεργία πλήττει τις πωλήσεις.

Ο Hainer επανέλαβε ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν έως 15% και οι πωλήσεις κατά 5% με 9% φέτος. Τα καθαρά κέρδη 2001 αυξήθηκαν 21% στα 314 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3% στα 6,48 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v