Αμερικανός ο νέος CEΟ της Sony

Στον Howard Stringer, πρώην επικεφαλής των ψυχαγωγικών επιχειρήσεων και πρώτο μη Ιάπωνα CEO, στρέφεται η Sony, μετά την βύθιση της μετοχής 73% σε πέντε χρόνια.

Αμερικανός ο νέος CEΟ της Sony
Διευθύνοντα σύμβουλο που δεν είναι Ιάπωνας διόρισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων για πρώτη φορά την ιστορία της.

Η Sony στρέφεται στον Howard Stringer, πρώην επικεφαλής των ψυχαγωγικών επιχειρήσεων, μετά την βύθιση της μετοχής 73% σε πέντε χρόνια.

Ο 63χρονος Αμερικανός αντικαθιστά τον Nobuyuki Idei. Ο Stringer, που ξεκίνησε στην Sony διευθυντής ειδήσεων του CBS το 1997, υποστήριξε την βελτίωση των κερδών της ψυχαγωγικής μονάδας του ομίλου με ταινίες όπως οι συνέχειες του ”Spider-Man”.

Επέβλεψε την εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer από την Sony προς 2,9 δισ. δολ. και καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση της συγχώνευσης των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικών αγαθών.

Η εταιρία υποβάθμισε την πρόβλεψη κερδοφορίας της τον Ιανουάριο, καθώς ο ανταγωνισμός με την Samsung Electronics και την Apple Computer ασκεί πιέσεις στις τιμές των προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v