Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: Αρχική τόνωση αγοράς ακινήτων από QE

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υπερασπίστηκε και πάλι την πολιτική παροχής ρευστότητας της Fed, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της βουλής των αντιπροσώπων.

Bernanke: Αρχική τόνωση αγοράς ακινήτων από QE
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υπερασπίστηκε και πάλι την πολιτική παροχής ρευστότητας της Federal Reserve, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της βουλής των αντιπροσώπων.

Ο κ. Ben Bernanke τόνισε ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Fed δείχνει να έχει μια θετική πρώτη επίδραση στην αγορά ακινήτων, καθώς βοηθά τους ιδιοκτήτες να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνειά τους ή να αγοράσουν νέα σπίτια.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η χθεσινή ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη ενώπιον της Γερουσίας χθες, όπου και πάλι υπερασπίστηκε θερμά το πρόγραμμα αγορών ομολόγων.

Πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη βελτίωση στην αγορά ακινήτων θα έχει θετική επίδραση στην εικόνα της απασχόλησης τόσο άμεσα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στις κατασκευές και τα εργοστάσια, όσο και έμμεσα, βελτιώνοντας την αίσθηση των Αμερικανών για την οικονομική τους κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v