Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολόγηση "ΑΑ-" για Ιαπωνία

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται πεδο η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε για τα αντισυμβατικά μέτρα ώθησης της οικονομίας, η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της χώρας, διατηρώντας ωστόσο κάποια επιφυλακτικότητα.

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολόγηση ΑΑ- για Ιαπωνία
Παρά την έντονη κριτική που δέχεται σε διεθνές επίπεδο η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε για τα αντισυμβατικά μέτρα ώθησης της οικονομίας, η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της χώρας, διατηρώντας ωστόσο κάποια επιφυλακτικότητα.

Συγκεκριμένα, η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ-» με αρνητικό outlook. Για τη χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο, η αξιολόγηση αυτή είναι μάλλον μεγάλο επίτευγμα. Η S&P μάλιστα δεν παίρνει θέση υπέρ ή κατά της οικονομικής πολιτικής Άμπε.

Οι οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι η νεοσύστατη κυβέρνηση Άμπε σκοπεύει να δώσει ένα τέλος στην πολυετή πλέον μάχη εναντίον του πληθωρισμού. Τονίζει ωστόσο, ότι υπάρχουν ανησυχίες για περαιτέρω διόγκωση του δανειακού βάρους της χώρας.

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τη νέα κυβέρνηση στην αρχή της θητείας θα είναι κρίσιμα εάν πρόκειται να σταματήσει αυτό που βλέπουμε ως παρατεταμένη πτώση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας» αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης και συμπληρώνει: «Ακόμη και με πλήρη έλεγχο του κοινοβουλίου, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να γίνουν αποτελεσματικές οι πολιτικές αυτές».
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v