Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 12,5% θέλει για το Nikkei ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΚ

Πρωτοφανείς χαρακτηρίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις στήριξης της χρηματιστηριακής αγοράς από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών. Αναφέρεται σε αποφασιστικά μέτρα ώστε ο Nikkei να ενισχυθεί κατά 12,5% μέχρι τέλη Μαρτίου.

Άλμα 12,5% θέλει για το Nikkei ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΚ
Πρωτοφανείς χαρακτηρίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις στήριξης της χρηματιστηριακής αγοράς από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς στόχο για το δείκτη Nikkei.

«Θα είναι σημαντικό να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να δούμε το δείκτη Nikkei να φτάνει τις 13.000 μονάδες μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους» δήλωσε ο κ. Ακίρα Αμάτι σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News. Σημειώνεται ότι το τέλος του οικονομικού έτους στην Ιαπωνία είναι στις 31 Μαρτίου. Κατά συνέπεια, ο κ. Αμάτι αναφέρεται σε άνοδο του Nikkei κατά 12,5% σε ενάμισι μήνα. Ο δείκτης έκλεισε σήμερα Τρίτη στις 11.369 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έχει ενισχυθεί κατά 27,4% τους τρεις τελευταίους μήνες, Σημείο καμπής ήταν η αλλαγή της κυβέρνησης στα τέλη Δεκεμβρίου. Η νέα ηγεσία ζητά περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας κ. Σιρακάβα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει νωρίτερα από το αξίωμά του. Έκτοτε το ιαπωνικό νόμισμα ακολουθεί έντονα πτωτική πορεία (αγγίζοντας τα 94 γεν ανά δολάριο) και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών αναρριχώνται.

Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι η κυβέρνηση «θέλει να βοηθήσει στην άνοδο των μετοχών».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v