Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο θετική η Moody΄s για την παγκόσμια οικονομία

Ο οίκος δεν αναθεωρεί τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη. Τονίζει όμως ότι "αναμφίβολα" οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία μειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Πιο θετική η Moody΄s για την παγκόσμια οικονομία
Οι πτωτικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν υποχωρήσει κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη που διατύπωσε η Moody’s στην τελευταία της έκθεση Global Macro Risk Scenarios η οποία ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτό δεν συνεπάγεται αλλαγή των προβλέψεων περί αναιμικής ανάπτυξης διεθνώς.

«Οι κεντρικές μας προβλέψεις δεν έχουν αλλάξει πολύ, αλλά οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν αναμφίβολα μειωθεί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες» αναφέρει ο Colin Ellis αντιπρόεδρος του τμήματος μακροοικονομικής χρηματοοικονομικής ανάλυσης της Moody’s και συμπληρώνει: «Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να προβλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα είναι υποτονική. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες η ανάπτυξη θα είναι κάτω της μέσης τάσεις μεσοπρόθεσμα ενώ στις αναπτυσσόμενες θα καταγραφεί ήπια επέκταση».

Συγκεκριμένα, για τις χώρες της G20, η Moody's βλέπει πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,9% για το 2013 και 3,3% το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v