Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αpple: Δεν επιβεβαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες

Η Apple πούλησε 47,8 εκατομμύρια iPhone το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και κατέγραψε συνολικά έσοδα 54,41 δισ. δολαρίων, μεγέθη που αμφότερα είναι κάτω από τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Αpple: Δεν επιβεβαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες
Η Apple πούλησε 47,8 εκατομμύρια iPhone το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και κατέγραψε συνολικά έσοδα 54,41 δισ. δολαρίων, μεγέθη που αμφότερα είναι κάτω από τις προσδοκίες πολλών αναλυτών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ανώτερα των προβλέψεων.

Οι ελπίδες των επενδυτών για ένα τρίμηνο με εξαιρετικές πωλήσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, παρότι ο όμιλος πραγματοποίησε νέο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο της διάθεσης του iphone 5. Οι μετοχές έπεσαν πάνω από 5% μετά την ολοκλήρωση της κανονικής συνεδρίασης, στα 486 δολάρια.

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPad ήταν 22,9 εκατομμύρια συσκευές, αύξηση 15,4% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2011. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το ρεκόρ εσόδων, πάνω από τα 54 δισ. δολάρια και τις πωλήσεις άνω των 75 εκατομμυρίων συσκευών iOS σε ένα τρίμηνο», είπε ο επικεφαλής του ομίλου Tim Cook. «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία και στο να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο».

Τα κέρδη ανά μετοχή, όμως, έφτασαν τα 13,81 δολάρια και ήταν λιγότερα από τα 13,87 δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου της προηγούμενης χρονιάς.

Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα περίπου 55 δισ. δολάρια και κέρδη της τάξης των 13,44 δολαρίων ανά μετοχή.

Οσο για το τρέχον τρίμηνο, ο κ. Cook μίλησε για τζίρο της τάξης των 41 – 43 δισ. δολαρίων, επίσης κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple έχει χάσει πάνω από το 1/4 της αξίας της, περίπου 190 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, από την κορυφή των 702 δολαρίων του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v