France Telecom: Εκ των έσω ο διάδοχος του Τ.Breton

Ο Didier Lombard αναλαμβάνει τα ηνία της France Telecom μετά την αποχώρηση του Thierry Breton, ο οποίος αντικατέστησε το Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας τον Hervé Gaymard, που παραιτήθηκε για την κρατική ”επιδότηση” του πολυτελούς διαμερίσματός του.

France Telecom: Εκ των έσω ο διάδοχος του Τ.Breton
Ο Didier Lombard αναλαμβάνει τα ηνία της France Telecom μετά την αποχώρηση του Thierry Breton, που ανέλαβε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο Lombard δεσμεύθηκε ότι από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του πρώην κρατικού μονοπωλίου, θα διατηρήσει την πολιτική του Breton, ο οποίος και θεωρείται ο άνθρωπος που διέσωσε με την πολύ φιλόδοξη στρατηγική του την France Telecom από τα χρέη και την φθίνουσα πορεία της.

Η France Telecom, που ανήκει κατά 42,2% στο γαλλικό κράτος και είχε πέρσι πωλήσεις 47,2 δισ. ευρώ, τελεί στο τελευταίο έτος του προγράμματος ανάκαμψης που σχεδίασε ο Breton με την άφιξή του το φθινόπωρο 2002.

Ο 63χρονος Lombard έχει σημαντική ιστορία στην βιομηχανία και την πολιτική, αλλά δεν έχει διευθύνει εισηγμένη εταιρία στο παρελθόν.

Είναι πάντως εκείνος που πιστώθηκε την επίτευξη της γαλλο-ιταλικής συμφωνίας από την οποία δημιουργήθηκε η STMicroelectronics, μια από τις λίγες αλλά κρίσιμες γαλλικές επιτυχίες στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Breton είναι στενός φίλος του Bill Gates κι έχει ενθαρρύνει την Microsoft να επενδύσει στην Thomson.

Να θυμίσουμε ότι ο Thierry Breton ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας το Σάββατο, μετά την παραίτηση του Hervé Gaymard, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δεχόταν να πληρώνει το κράτος για το πολυτελές διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Ο Breton είναι ο τέταρτος υπουργός Οικονομικών που αναλαμβάνει το πρωτοκλασσάτο υπουργείο σε 12 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v