Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ ανεργίας φέτος προβλέπει ο ILO

Κατά 4,2 εκατομμύρια άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι το 2012, σύμφωνα με έκθεση του ILO για τις Παγκόσμιες Τάσεις Απασχόλησης για το 2013. Ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά πλέον τα 197 εκατομμύρια άτομα.

Ρεκόρ ανεργίας φέτος προβλέπει ο ILO
Κατά 4,2 εκατομμύρια άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι το 2012, σύμφωνα με έκθεση του ILO για τις Παγκόσμιες Τάσεις Απασχόλησης για το 2013. Ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά πλέον τα 197 εκατ. άτομα και το ποσοστό της ανεργίας διεθνώς διαμορφώνεται στο 5,9%.

Ο οργανισμός προβλέπει ότι το 2013 ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. άτομα, καταγράφοντας αύξηση κατά 5,1 εκατ. άτομα φέτος, και άλλα 3 εκατ. άτομα το 2014.

Η έκθεση εξετάζει την κρίση στις αγορές εργασίας τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Στο επίκεντρο της κρίσης βρέθηκαν οι προηγμένες οικονομίες, που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της συνολικής αύξησης της ανεργίας των 28 εκατ. ατόμων από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Όμως, η διπλή ύφεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες επηρέασε σημαντικά την αγορά εργασίας και των αναπτυσσόμενων χωρών. Το ένα τέταρτο της αύξησης των 4 εκατ. ατόμων στην παγκόσμια ανεργία το 2012 καταγράφεται στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ τα τρία τέταρτα σε άλλες περιοχές, με ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στην Ανατολική Ασία, τη Νότια Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική, υπογραμμίζεται στην έκθεση του ILO.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, μεσοπρόθεσμα, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται από πολλούς να ανακάμψει, όμως η ανάπτυξη αυτή δεν θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να οδηγήσει σε γρήγορη μείωση της ανεργίας. Ακόμα και με επιτάχυνση της ανάπτυξης, το ποσοστό της παγκόσμιας ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στο 6% έως το 2017. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανέργων διεθνώς αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο και να αγγίξει τα 210,6 εκατ. άτομα την επόμενη πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v