Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,2% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης

Στο 2,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, όσο ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,3%.

Στο 2,2% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης
Αμετάβλητος στο 2,2% έμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο ανακοίνωσε η Eurostat. Αποτέλεσμα που είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,3%.

Οι χαμηλότερες πληθωριστικές πιέσεις διαπιστώνονται στην Ελλάδα, όπου ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% το Δεκέμβριο και 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Με βάση αυτές τις επιδόσεις, η χώρα εμφανίζεται με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ σε μηνιαία βάση και το δεύτερο χαμηλότερο σε ετήσια.

Συγκεκριμένα, το 12μηνο του 2012 τον χαμηλότερο τιμάριθμο είχαν στη Σουηδία (ήταν 0,9%), στην Ελλάδα (1%), στη Γερμανία (2,1%). Αντίθετα, ο υψηλότερος καταγράφηκε σε Ουγγαρία (5,7%), σε Εστονία (4,2%) και σε Πολωνία και Σλοβακία (αμφότερες 3,7%).

Πανευρωπαϊκα οι κλάδοι που έχουν τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις είναι ο καπνός και το αλκόολ, τα είδη σπιτιού, τα τρόφιμα και η εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v