Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Ευρωζώνη και ΗΠΑ καταλύτες για 2013

Η κρίση στην ευρωζώνη και ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ θα είναι οι βασικοί καταλύτες για το παγκόσμιο πιστωτικό outlook.

Fitch: Ευρωζώνη και ΗΠΑ καταλύτες για 2013
Η κρίση στην ευρωζώνη και ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ θα είναι οι βασικοί καταλύτες για το παγκόσμιο πιστωτικό outlook, εκτιμά η Fitch. 

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι ενώ το outlook στα εφτά από τα δεκαεφτά κράτη μέλη της ευρωζώνης παραμένει αρνητικό, το πρόγραμμα "OMT" της ΕΚΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετώπισε αποτελεσματικά τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους ρευστότητας για τις υπερχρεωμένες χώρες.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι παραμένουν σημαντικές προκλήσεις, όσον αφορά την μετατόπιση προς μια βαθύτερη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση, καθώς και τον τερματισμό της επικίνδυνης αλληλεξάρτησης μεταξύ κρατών και τραπεζών.

Την ίδια ώρα, κλειδί θα αποτελέσουν και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό γκρεμό στις ΗΠΑ. Ο δημοσιονομικός γκρεμός έχει αποφευχθεί αλλά έχουν αναβληθεί σημαντικές αποφάσεις. Μια αποτυχία να αυξηθεί έγκαιρα το ταβάνι του χρέους, θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ως μια αξιόπιστη δύναμη και θα οδηγήσει σε παρακολούθηση την αξιολόγησης "ΑΑΑ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v