Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

King: "Ντροπή" τα φορο-τερτίπια της Goldman

Ο Σερ Mervyn King, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, κλιμάκωσε τις πιέσεις στην Goldman Sachs, επικρίνοντας σφοδρά την τράπεζα που καθυστερεί τις πληρωμές των μπόνους για να ευνοηθεί από την μείωση της φορολογίας.

King: Ντροπή τα φορο-τερτίπια της Goldman
Ο Σερ Mervyn King, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, κλιμάκωσε τις πιέσεις στην Goldman Sachs, επικρίνοντας σφοδρά την τράπεζα που καθυστερεί τις πληρωμές των μπόνους για να ευνοηθεί από την επικείμενη μείωση της φορολογίας.

«Είναι καταθλιπτικό να βλέπεις ανθρώπους που κερδίζουν τόσα πολλά χρήματα αλλά χαίρονται να αναβάλουν τις πληρωμές τους για να ευνοηθούν από την φορολογία, γνωρίζοντας ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην υπόλοιπη κοινωνία, που υποφέρει πολύ από τα χτυπήματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης,» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στην Βουλή.

«Πιστεύω ότι είναι αδέξια κίνηση και δείχνει ότι δεν νοιάζονται και δεν δίνουν σημασία για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Όμως μακροπρόθεσμα οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι έχουν μεγάλη εξάρτηση από την καλή πρόθεση της κοινωνίας,» τόνισε.

Η Goldman λέγεται ότι σκέφτεται να καθυστερήσει τις πληρωμές μπόνους της περιόδου 2009-2011 για μετά τις 6 Απριλίου, ώστε να ευνοηθεί από την πτώση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 50% στο 45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v