Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Εισροές 36 δισ. στις συλλογικές επενδύσεις

Εισροές ύψους 36 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα EFAMA.

ΕΕ: Εισροές 36 δισ. στις συλλογικές επενδύσεις
Εισροές ύψους 36 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι συλλογικές επενδύσεις (ΟΣΕΚΑ) στην Ευρώπη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα EFAMA.

Τον Οκτώβριο είχαν καταγράψει εκροές ύψους €41 δισ.  

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν αυξημένες καθαρές εισροές το Νοέμβριο ύψους €36 δισ., έναντι €34 δισ. τον Οκτώβριο. Οι καθαρές εισροές στα Μετοχικά ΑΚ ανήλθαν στα €13 δισ., από τα €3 δισ. του προηγούμενου μήνα. Οι καθαρές εισροές στα Ομολογιακά ΑΚ κατήλθαν στα € 19 δισ., σε σχέση με τα €25 δισ., του Οκτωβρίου . Τα Μικτά ΑΚ κατέγραψαν μειωμένες καθαρές πωλήσεις ( €3 δισ. από τα €5 δισ. του Οκτωβρίου). 

Οι καθαρές πωλήσεις των ΑΚ Χρηματαγοράς παρέμειναν σταθερές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας και πάλι εισροές κεφαλαίων ύψους € 6 δισ. 

Οι καθαρές πωλήσεις των μη-ΟΣΕΚΑ μειώθηκαν το Νοέμβριο στα €8 δισ., από τα €13 δισ. του Οκτωβρίου . Οι καθαρές εισροές των special funds, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία), μειώθηκαν στα €3 δισ. το Νοέμβριο σε σχέση με τις εισροές των €10 δισ. του προηγούμενου μήνα. 

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 1,0% και διαμορφώθηκε στα €6.316 δισ.. Το συνολικό ενεργητικό των μη-ΟΣΕΚΑ παρουσίασε και αυτό μηνιαία αύξηση ύψους 0,9% και ανήλθε στα €2.502 δισ. στο τέλος του μήνα.

Οι καθαρές εισροές στα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια ήταν ο βασικός λόγος που το σύνολο της αγοράς κατέγραψε αύξηση κεφαλαίων. Ο μεγάλος όγκος των καθαρών πωλήσεων των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεταβίβαση κεφαλαίων μιας ασφαλιστικής εταιρείας στους ΟΣΕΚΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v