Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση λιανικών πωλήσεων 5,2% το 2012

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Δεκέμβριο στην αμερικανική οικονομία, ενώ ο δείκτης τιμών χονδρικής μειώθηκε 0,2% τον ίδιο μήνα.

ΗΠΑ: Αύξηση λιανικών πωλήσεων 5,2% το 2012
Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Δεκέμβριο στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου αυξήθηκαν 0,5%. Ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,2% στις πωλήσεις μετά το +0,4% του προηγούμενου μήνα.

Στο σύνολο του 2012 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 5,2% σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών χονδρικής μειώθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 0,1% μετά την άνοδο 0,8% του Νοεμβρίου.

Τέλος, ο δείκτης μεταποίησης Empire τον Ιανουάριο παρέμεινε σε μεγέθη που δείχνουν συρρίκνωση επί έκτο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης, που καλύπτει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης διολίσθησε στο -7,8 από -7,3 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο -2,8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v