Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Επίσημη έρευνα ξεκινά η FSA

Επίσημη έρευνα για τις απώλειες ύψους δισεκατομμυρίων στερλινών από trading, τις οποίες επέφεραν οι traders της JPMorgan στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του trader με το ψευδώνυμο «London Whale», ξεκίνησε η FSA.

JP Morgan: Επίσημη έρευνα ξεκινά η FSA
Επίσημη έρευνα για τις απώλειες ύψους δισεκατομμυρίων στερλινών από trading, τις οποίες επέφεραν οι traders της JPMorgan στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του trader με το ψευδώνυμο «London Whale», ξεκίνησε η Βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA).

Σύμφωνα με την Telegraph, η επίσημη αυτή έρευνα διατάχθηκε αφού η αρχή ανέλυσε τις απώλειες ύψους άνω των 3,7 δισ. στερλινών (6 δισ. δολαρίων), που κατέπληξαν την Wall Street όταν αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Μάιο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan, Jamie Dimon.

Πλέον, η FSA έχει δικαίωμα να απαιτήσει να της δοθούν έγγραφα της JP Morgan και να πάρει δηλώσεις από στελέχη της τράπεζας.

Η πρώτη επιβεβαίωση ότι διεξάγεται επίσημη έρευνα για τις απώλειες έρχεται την ώρα που η JP Morgan αντιμετωπίζει κυρώσεις στις ΗΠΑ. Η Federal Reserve και η ομοσπονδιακή Αρχή εποπτείας των τραπεζών έχουν δώσει διορία 60 ημερών στην JP Morgan προκειμένου να παρουσιάζει σχέδιο που θα βελτιώνει την εποπτεία επί του εσωτερικού κινδύνου και των ελέγχων.

Το διοικητικό συμβούλιο της JP Morgan, που συνεδριάζει σήμερα εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το δ’ τρίμηνο, λέγεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δική της εσωτερική έρευνα για το θέμα των απωλειών από το trading, που έπληξαν την φήμη της τράπεζας.

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει για την έρευνα της FSA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v