Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 5ετίας οι απολύσεις στο City Λονδίνου

Οι απολύσεις και οι αναστολές λειτουργίας στον βρετανικό κλάδο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, FSA.

Σε υψηλό 5ετίας οι απολύσεις στο City Λονδίνου
Οι απολύσεις και οι αναστολές άδειας επαγγέλματος στον βρετανικό κλάδο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Financial Services Authority.

Μάλιστα 1.373 εργαζόμενοι απολύθηκαν για πειθαρχικούς λόγους με ανοδο 76% σε σχέση με το 2011.

Ο συνολικός αριθμός των καταργήσεων θέσεων εργασίας στον κλάδο –μαζί με τις απολύσεις, τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις – ανήλθε στις 177.697.

Οι καταργήσεις των θέσεων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κλιμάκωση της πάταξης του χρηματοπιστωτικού εγκλήματος και της κατάχρησης στις αγορές, από την FSA.

Η εκτίναξη στον αριθμό των «εξόδων» από το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Βρετανίας, το City του Λονδίνου, ακολουθεί μια σειρά σκάνδαλα που πλήττουν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων η χειραγώγηση του διεθνούς επιτοκίου Libor, η πώληση ακατάλληλων ενυπόθηκων προϊόντων, τα σκάνδαλα με εσωτερική πληροφόρηση και οι χρηματιστηριακές απάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v