Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας

Βελτίωση των προοπτικών για τις βιομηχανοποιημένες χώρες διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ με κινητήριο δύναμη τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Κίνα και Ινδία βρίσκονται κοντά σε σημείο καμπής και σταθεροποιείται η ευρωζώνη.

ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας
Βελτίωση των προοπτικών για τις βιομηχανοποιημένες χώρες διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ με κινητήριο δύναμη τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Στη μηνιαία του έκθεση, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι οι οικονομίες Κίνας και Ινδίας βρίσκονται σε θετικό σημείο καμπής, ενώ ως προς την ευρωζώνη, προβλέπει σταθεροποίηση της κατάστασης σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Ο παγκόσμιος σύνθετος leading indicator του ΟΟΣΑ έμεινε αμετάβλητος το Νοέμβριο στο 100,2. Για τις ΗΠΑ, ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 101 από 100,8 και για τη Βρετανία στο 100,7 από 100,5. Στην Κίνα, ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 99,7 από 99,5 τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην ευρωζώνη καταγράφηκε άνοδος στο 99,5 από 99,4.

«Στις ΗΠΑ και τη Βρετανία τα στοιχεία υποδεικνύουν ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης» αναφέρει ο ΟΟΣΑ στη μηνιαία έκθεσή του και συμπληρώνει: «Σε Κίνα και Ινδία είναι πιο έντονες οι ενδείξεις για το σημείο καμπής» ενώ για την ευρωζώνη: «Συνολικά υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v