Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν προσδοκίες τα αποτελέσματα της Alcoa

Για το τέταρτο τρίμηνο όμως, η Alcoa ανακοίνωσε 242 εκατ. δολ. που αντιστοιχούν σε 21 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,5% στα 5,9 δισ. δολ..

Ξεπέρασαν προσδοκίες τα αποτελέσματα της Alcoa
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Alcoa, της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο που κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία. Ο τελευταίος χρόνος δεν ήταν εύκολος. Οι τιμές του αλουμινίου υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα, κυρίως λόγω της αδύναμης ζήτησης στην Ευρώπη και η Alcoa αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της, ενώ η Moody’s δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Για το τέταρτο τρίμηνο όμως, η Alcoa ανακοίνωσε 242 εκατ. δολ. που αντιστοιχούν σε 21 σεντ ανά μετοχή. Πριν από δώδεκα μήνες είχε καταγράψει ζημίες 191 εκατ. δολ. ή 18 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,5% στα 5,9 δισ. δολ.. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κέρδη 6 σεντ ανά μετοχή και έσοδα 5,6 δισ. δολ.

Η μέση τιμή που πέτυχε η εταιρεία για αλουμίνιο μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,1%. Σε τριμηνιαία βάση όμως, αυξήθηκε κατά 4,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v