Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάμερον: Θέλουμε αλλαγές στη σχέση μας με ΕΕ

Η Βρετανία «δικαιούται» να ζητήσει αλλαγές στη σχέση της με την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του στο BBC.

Η Βρετανία «δικαιούται» να ζητήσει αλλαγές στη σχέση της με την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του στο BBC, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η πλήρης απομάκρυνση της Γηραιάς Αλβιόνας από την Ένωση «δεν θα ήταν σωστή για τη Βρετανία».

Επιμένοντας στη σκληρή πολιτική, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι ψηφοφόροι της χώρας «θα έχουν πραγματική επιλογή» σε αυτό το θέμα στις επόμενες εκλογές. Επισημαίνεται ότι έχει ήδη τεθεί επί τάπητος η διεξαγωγή δημοψηφίσματος με βασικό ερώτημα τη θέση της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη είναι μαζική αλλαγή καθοδηγούμενη από την ύπαρξη του ευρώ. Οι χώρες του ευρώ πρέπει να αλλάξουν για να κάνουν λειτουργικό το νόμισμά τους, πρέπει να ενοποιηθούν περισσότερο και να κάνουν περισσότερες αλλαγές στα συστήματά τους. Αυτό σημαίνει ότι εκείνες αλλάζουν τη φύση της ένωσης στην οποία ανήκουμε. Και έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την ικανότητα επειδή εκείνοι ζητούν τις αλλαγές, να ζητήσουμε και εμείς αλλαγές», δήλωσε.

Ο Ντ. Κάμερον δήλωσε ότι στόχος του είναι ο «επαναπατρισμός» κάποιων εξουσιών στη Βρετανία. «Όπως εσείς (η Ε.Ε.) θέλετε να κάνετε αλλαγές, έτσι θέλει και η Βρετανία να αλλάξει κάποια πράγματα», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v