Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος Hagel υπουργός Άμυνας

Ο πρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Chuck Hagel θα είναι ο αντικαταστάτης του Leon Panetta στο υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το Reuters. Ο John Brennan αναλαμβάνει διευθυντής της CIA.

ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος Hagel υπουργός Άμυνας
Οπρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Chuck Hagel θα είναι ο αντικαταστάτης του Leon Panetta στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης Obama. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προβεί αργότερα σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις.

Το διεθνές πρακτορείο πάντως, επικαλούμενο την ίδια πηγή, αναφέρει ότι ο John Brennan, σύμβουλος για θέματα τρομοκρατίας, αναλαμβάνει διευθυντής της CIA.

Θα περίμενε κανείς ότι η επιλογή ενός Ρεπουμπλικάνου γίνεται σε πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας στο Κογκρέσο. Ο κ. Hagel όμως, είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και η επιλογή του αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Έχει κριτική για την αντίθεσή του στην επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν και την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ επί προεδρίας George Bush.Επίσης, έχει επανειλημμένα εκφράσει τον σκεπτικισμό του αναφορικά με τον «φουσκωμένο» προϋπολογισμό για ζητήματα Άμυνας και έχει καταφερθεί κατά της επιρροής που ασκεί το «εβραϊκό λόμπι» στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v